De foto's van 2003
Of bekijk de foto's van * 2002 * 2004 * 2005 * 2006 * 2007/08
  Januari/februari 2003  

De lokloods begint vorm te krijgen. Overigens is nog onbekend welk voertuig hier stallingsruimte zal krijgen.


Paalwoning in aanbouw.

 

 
    Maart/april 2003  

Alles zelf bouwen duurt vaak dagen, weken, maanden.... daarom nog maar een keer een plaatje van de paalwoning, in een wat verder stadium.
 


Verder waren we weer lekker aan het plakken met piepschuim en met gips aan het smeren zodat de rotsbodem zich steeds verder over de modelbaan begint te verspreiden!.

 

 

 
  Mei 2003  

Al in december 2001 was de basis gelegd voor de grootste lok van de Orkhavnbanen. Op basis van Roco's Mariazellerbahn-lokje is deze fantastische lok ontstaan die Frodo in mei nog even meenam voor de fotosessie in wit plastic...

 
    Juni 2003  

... die na een uitgebreide schilder/spuitbeurt goed uit de verf is gekomen! De foto toont de loc toen 'ie nog maar net droog was dus nog zonder stroomafnemer en overige losse onderdelen.
 


Een schilderklusje van heel andere aard is het aanbrengen van 2 lagen jachtlak op de 'gipsgolfjes' zodat het water lekker gaat spiegelen.

 

Het aanbrengen van de laklagen betekende eveneens dat alle steigers klaar moesten zijn zodat deze definitief in het 'water' konden staan. Hier de aanlegsteiger voor de veerpont naar Trondheim :-)

 

 
  Juli 2003  
De vissers die Orkhavn als thuishaven hebben maken gebruik van kleine hutten om hun spullen in op te slaan. Hier enkele exemplaren in aanbouw.


Vele avonden klooien met 'groenspul' zorgen er voor dat het landschap er stukje bij beetje leuker uit begint te zien.

 
  Augustus 2003  

In de zomermaanden komt het onkruid tot volle wasdom, zelfs op stukjes piepschuim...


...en op de modelbaan is dat best een vrolijk gezicht.

 
  September 2003  

De eerder in deze opsomming getoonde visserhutjes werden van vrolijke Scandinavische kleurtjes voorzien en de omliggende ruimte werd rijk gedetailleerd met onkruid en rondzwervende rommel van de vissers.

 
    Oktober 2003  

Nu het landschap zijn definitieve vorm begint aan te nemen moet er op bepaalde trajecten ook al bovenleiding worden gespannen omdat er later heel moeilijk bij te komen is.
  

 

 
    November 2003  

Om ook wat achter de blauwe lokomotief te kunnen hangen worden er diverse wagons en rijtuigen gebouwd waarvan hiernaast een exemplaar. Draaistellen komen uit het Bemo-assortiment, de rest is met Evergreen styreen-strips en profielen in elkaar geplakt.


 

 

 
  December 2003  

Het keerstation aan het andere eind van de modelbaan. Het gebouwtje heeft nog geen ramen en deuren maar het begin is er.
 
De foto's van 2003
Of bekijk de foto's van * 2002 * 2004 * 2005 * 2006 * 2007/08