De foto's van 2004
Of bekijk de foto's van * 2002 * 2003 * 2005 * 2006 * 2007/08
    Januari 2004  

Af en toe wordt er door fabrikanten wel eens iets naar Scandinavisch voorbeeld uitgebracht, zie hier bijvoorbeeld een Brekina VW-busje, leuk als verrijking van het wagenpark. Meteen nog wat verbeteringen aangebracht zoals een schuifraampje in het portier...
 


Om het bergstation van elektriciteit te voorzien loopt er vanuit het dal een hoogspanningsleiding. Hier een detailopname van een constructie die in de rotsen is verankerd.

 

 

 
  Februari 2004  

Het dalstation 'Orkhavn' beschikt over een aftakkend spoortje wat oorspronkelijk in een bosachtig stukje zou eindigen. Dat vonden we toch wat saai en daarom werden er plannen gesmeed voor wat visverwerkende industrie. Met kartonnen proefbouwsels werd gekeken hoe een en ander er uit zou moeten gaan zien.


Omdat we het al snel eens waren over de vorm en afmetingen van de fabriek kon er weer lekker met plasticplaat geknutseld worden.

 

 
  Maart 2004  

Ook andere werkzaamheden gaan gewoon door, zoals de plaatsing van enkele stootjukken waarvan hier een exemplaar.


Verder werden op de daarvoor bestemde plaatsen de sporen opgevuld met balkjes om het wegverkeer doorgang te verlenen.

 
    April 2004  

Deze tank voor visolie wordt de blikvanger van de visfabriek. Basis is de kartonnen koker zoals op de foto van februari, beplakt met dunne offsetplaat (aluminium). Daarin zijn aan de achterkant met een radeerwieltje 'klinknageltjes' geperst.
 


Ook de overige elementen van de visfabriek zijn als basis al klaar, nu de afwerking nog.

 

 

 
  Mei/juni 2004  

Vorig jaar werd er al begonnen aan 2 personenrijtuigen voor 'Orkhavnbanen' maar nu zijn de wagenbakken eindelijk eens in de verf gezet. Volgend jaar misschien een dak er op?

 
  Juli 2004  

De tunnelzijwanden worden aangebracht en afgewerkt. Eigenlijk is het de volgende keer toch slimmer om deze eerst aan te brengen en dan pas de berg er overheen te bouwen... Gelukkig kon er nog een complete koker van blauw piepschuim in de tunnelopening geschoven worden.


Om te controleren of het materieel vrije doorgang heeft over het gehele traject hebben we deze profiel-meetwagen gemaakt!

 
  Augustus 2004  

Op een of andere manier schiet het deze zomer helemaal niet op. En dan zijn de temperaturen ook nog van dien aard dat je naar buiten moet... (soms lijken we net gewone mensen in plaats van modelbouwers). Vandaar deze maand alleen een plaatje van het gevorderde interieur van het rijtuig van mei/juni.

 
    September 2004  

Weer een stukje verder gewerkt aan de visfabriek. Het dak zit er op en kan binnenkort gespoten en verweerd worden.
 


Om een fijnere nabootsing van golfplaten te verkrijgen dan de te dikke plastic platen is de dakbekleding met aluminiumfolie gemaakt.

 

 

 
    Oktober 2004  

Op de gekste plekken verspreid over het hele baantje groeiden deze maand struikgewas en ander onkruid.
 


Dit alles als voorbereiding op de plaatsing van naaldbomen en veel berkebosjes.

 

 

 
  November 2004  

De silo's van de visfabriek krijgen ook meer vorm, hier een detail...

 
  December 2004  

Voor de vogelspotters onder ons; op de steiger van Orkhavn zitten sinds kort ook een groot aantal meeuwen en een enkele aalscholver te wachten tot er wat halen valt bij de visoverslag.


 
De foto's van 2004
Of bekijk de foto's van * 2002 * 2003 * 2005 * 2006 * 2007/08