De foto's van 2007/2008
Of bekijk de foto's van * 2002 * 2003 * 2004 * 2005 * 2006
    De foto's van 2007 & 2008    
 

Orkhavnbanen is nu echt af! Op details na, dat wel, maar misschien is het beter om er nu mee te stoppen en voorzichtig weer eens te gaan denken aan een nieuw project. Zodra we weten wat dat is of wat het zal worden laten we het weten!

Toch nog wat foto's op deze pagina van de kleine frutsels die we nog aanbrachten op de modelbaan om het geheel te completeren.

 


Eind 2006 werd begonnen met de bouw van extra materieel voor Orkhavnbanen. Dit 'blokje op wielen' onstond naar voorbeeld van de 'Sommerloket' zoals die op de Thamshavnspoorlijn rondreed. Sommerloket is Noors voor Zomerloc, omdat de door NEBB/Skabo geleverde loc te weinig tractie had op gladde rails en dus alleen in de sneeuwvrije seizoenen werd ingezet.

Hier een plaatje van het grote voorbeeld, wij spuiten ons exemplaar blauw.
foto: njk

 


En hier het eindresultaat

 
     


Ook werd er een begin gemaakt met het bouwen van lok 5, een compact 2-assig locje voor het lichtere werk.

 


De aandrijving werd bij sb-modellbau besteld en dankzij twee extra gemonteerde slepertjes voor extra stroomafname rijdt dit korte lokomotiefje toch zonder haperingen door de wisselstraten.
De vreemde sateliet bovenop dient als lamphouder voor beide schijnwerpers. zo kan het kapje er af zonder dat er onhandige draadjes in de weg zitten.

 


Op details na is de kap klaar en wacht nu op een verflaag.

 


De stand van zaken in juni 2008. Nog wat handgrepen monteren en dan is lok 5 zo goed als klaar voor de dienst.

 


Wat nog ontbrak in het materieelbestand van Orkhavnbanen was een goedlopende diesel-rangeerlok. De eerder aangeschafte Bemo diesel komt nauwelijks vooruit en dus werd gezocht naar een beter rijdende oplossing.Deze Minitrix V16 moest er aan geloven...

 


Het kapje hebben we niet meer nodig [wie het wil hebben stuurt een mailtje ;-)], de orginele trix-motor werd vervangen door een faulhaber ombouwsetje van sb-modellbau en ook de as met het antislip-bandje werd gewisseld voor een normaal exemplaar voor betere stroomafname.

 


De nieuwe opbouw is geïnspireerd op een smalspoorlokje uit Noord-Frankrijk, ongeveer zoiets -klik-

 


Maar i.p.v. groen kreeg dit exemplaar een, wel wat versleten, blauwe Orkhavnbanen jas aangemeten.Natuurlijk is de versie op deze afbeelding nog lang niet af....

 
     
 
 
De foto's van 2007 / 2008
Of bekijk de foto's van * 2002 * 2003 * 2004 * 2005 * 2006